tisdag 13 maj 2014

Frasig sparrispaj

Gjorde en sån god (och enkel) sparrispaj.
Receptet hittade jag i tidningen matmagasinet.
En tidning som jag f.ö prenumererar på. Tycker den är jättebra. Gör ofta recept därifrån då rätterna inte är för avancerade och ingridienserna i många av recepten är sådana vi ofta har hemma. Det underlättar ju en hel del för en storhandlare som jag. Slipper gärna att åka till affären varje dag och stödhandla.

Det är få tidningar jag fastnar för.
Köper ett nummer av någon tidning och så tycker jag den är jättebra. Men nästa gång jag köper samma tidning blir jag inte alls nöjd. Känner då inte för att prenumerera utan köper lite lösnummer då och då.
Men matmagasinet har jag till och med svårt att sluta prenumerera på.
Sparrispajen ja.
Receptet modifierade jag något för att det skulle passa stora prinsessan som är mjölkproteinintolerant.
Pajen skulle innehålla smördeg. Helst i rulle men det hittade jag inte någon mjölkfri så det fick bli plattor istället. Men det gick ju bra.

Blir ju gott besviken när det ligger en sådan här platta med i paketen. 
Nu kändes det som om det inte gjorde så mycket men jag blir påmind om de gånger jag köpt färdiga marsipanlock då jag gjort prinsesstårta. Då blir jag inte lika glad när det är ett hål där. Ganska rosenrasande blir jag. Två gånger har jag tyvärr varit med om jag borde egentligen bojkotta färdiga marsipanlock men det är ju så jäkla smidigt. Grrr.

Så här trevlig såg pajen ut när den kom ut från ugnen. 
Jag gillade den, MrP gillade den och till och med prinsessorna gillade den.
Den går att äta varm, ljummen och kall.
Kommer garanterat göra den fler gånger.

Receptet:
1 kyld smördegsrulle
1 uppvispat ägg till pensling
200g naturell philadelphiaost light (jag körde med sojavariant med vitlök och örter)
3/4dl hackad dill
3/4dl fint skuren gräslök (hade inte jag med)
2 ägg
2 krm salt
nymald vitpeppar
500g grön sparris
olivolja
200g skivad kallrökt lax

Ugnen på 200 grader.
Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper.
Skär (inte igenom) en skåra/ram 2cm innanför kanten runt om.
Pensla hela med uppvispat ägg.
Grädda ca 10 min.
Blanda färskost, dill, gräslök, ägg, salt och nymald vitpeppar.
Olja sparrisarna lätt.
Tryck till den halvgräddade smördegen innanför ramen för att fyllningen skall få plats.
Lägg på laxskivorna.
Fördela fyllningen över.
Lägg på sparrisen.
Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min.

Plättlätt och smällgott.

See Ya!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar