Tänkte tipsa om ett recept.
Hel kyckling i ugnen.
Hel kyckling i ugnen.
Enkelt, gott och populärt av alla familjemedlemmar.
Marinad:
0,5 dl Olivolja
0,5 dl Balsamvinäger
0,5 dl Soja
2 pressade vitlöksklyftor
Svartpeppar
Salt
0,5 dl Olivolja
0,5 dl Balsamvinäger
0,5 dl Soja
2 pressade vitlöksklyftor
Svartpeppar
Salt
1 hel kyckling
3 morötter i cm-slantar
2 stora potatisar i bitar
2 rödlökar i klyftor
1 bit purjolök i slantar
3 morötter i cm-slantar
2 stora potatisar i bitar
2 rödlökar i klyftor
1 bit purjolök i slantar
1 citron i klyftor
4 hackade vitlökar
3 msk olivolja
Svartpeppar
Salt
Salt
Blanda till marinaden i en plastpåse.
Lägg i kycklingen och låt marinera minst en halvtimme.
Lägg i kycklingen och låt marinera minst en halvtimme.
Sätt ugnen på 225 grader.
In med kycklingen i ca 40 minuter.
In med kycklingen i ca 40 minuter.
Hacka och slanta grönsakerna.
Lägg i påse, i med olivolja svartpeppar och salt.
Blanda runt.
Lägg i påse, i med olivolja svartpeppar och salt.
Blanda runt.
Ta ut kycklingen.
Lägg i grönsakerna i formen.
In i ugnen i ytterligare ca 30 min.
Rör om lite i grönsakerna efter halva tiden.
Lägg i grönsakerna i formen.
In i ugnen i ytterligare ca 30 min.
Rör om lite i grönsakerna efter halva tiden.
Plättlätt och gottgott.
Ett litet tips är att välja form med omsorg.
Den skall vara lättdiskad.
Som synes på bilden ovan så etsade sig marinaden fast ganska kraftigt i formen (högra hörnet).
Men med lite varmvatten, diskmedel och lite skrubb så blev formen som ny igen.
Den skall vara lättdiskad.
Som synes på bilden ovan så etsade sig marinaden fast ganska kraftigt i formen (högra hörnet).
Men med lite varmvatten, diskmedel och lite skrubb så blev formen som ny igen.
Det är himla smidigt med mat som lagar sig själv i ugnen.
Ett plus är att laga enkel "ren" mat.
Ett plus är att laga enkel "ren" mat.
Inte är det minus när det blir gott också.
See Ya!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar